LIONS wijnactie 2022

 De laatste jaren heeft de Lionsclub vlak voor de feestdagen een wijnactie gehouden, waarvan de opbrengst  ten goede is gekomen aan het Hospice “Zorg aan Zee” hier ter plaatse.  Ook dit jaar hebben de Lions weer een mooie wijnselectie samengesteld met op elk prijsniveau uitstekende wijnen. U hoeft u niet naar de supermarkt en U kunt met de feestdagen het nuttige met het aangename combineren.  De wijnen worden door de Lions thuisbezorgd. Proost, op een goede oogst.

Traditie: Hospice

Dit jaar wordt de feestdagen-wijnactie herhaald en hopen we opnieuw een mooi bedrag te kunnen uitreiken aan het Hospice. De goede zorg voor hun gasten in de laatste levensfase ging en gaat daar gewoon door ondanks de verzwarende omstandigheden.  Nu in de Covid tijd is onzekerheid troef bij al die vrijwilligers, echter zij lieten met zijn allen hun werk er niet onder lijden. De Lions vinden het belangrijk  om het Hospice een hart onder de riem te steken en te waarderen voor hun goede werk.

Het logo van het Hospice is een vlinder, het ultieme symbool van leven, dood en wedergeboorte. De rups kruipt over de grond, zich enkel bewust van datgene in zijn directe omgeving. Dan eindigt het bestaan zoals hij dat tot nu toe kende. Er breekt een tijd van stilte aan. En dan is daar het nieuwe begin. Op het moment dat hij zijn vleugels uitslaat en zweeft, weet hij pas waar hij het voor heeft gedaan. Hoe mooi is dat.

Een tweede doel: Muziekids

De wijnactie was in 2020 een overweldigend succes. Hierdoor ontstond ruimte om een tweede en al even sympathiek doel te steunen. Ditmaal betreft het goede doel zorgbehoevende mensen in een vroege levensfase.

 

Muziekids is klein begonnen, in eerste instantie gingen de initatiefnemers met een trolley met instrumenten langs de kinderen in de ziekenhuizen. Troubadouren, laten zien dat je er bent en op deze manier iets betekenen voor de ernstig zieke kinderen die voor langere tijd in het ziekenhuis verblijven was de basis voor Muziekids. Vrolijke gezichten en de beste zorg voor elk kind. Muziek maken onder professionele begeleiding in het ziekenhuis in een speciaal daarvoor bestemde ruimte of bestemde middelen om een lach op het gezicht van een kind weer even te zien. Zo valt de stilte van ziek zijn voor even weg. Dat zijn nu de doelstellingen van Muziekkids. De studio’s  worden gerealiseerd in ziekenhuizen hebben een herkenbare en toegankelijke entree waardoor de kinderen makkelijk kennis kunnen maken met allerlei instrumenten.  Het Noord-West Ziekenhuis in den Helder wil Muziekids graag een permanente studio realiseren en dat willen de Lions ook.