De Lions feestdagen-wijnactie 2022 is afgesloten. Vanaf november 2023 wordt de actie herhaald voor onze goede doelen.

Corbières Château Vieux Parc ‘Cuvée Pierre Mialhé’ Magnum (prijs per fles-1.5L))

 15,50

Categorieën: ,

Beschrijving

Vieux Parc Corbieres: 

Volle, soepele rode wijn uit het zuiden van Frankrijk.  Zachte afdronk. Een Lions-Klassieker. Volle kruidige rode wijn met mooie lengte en milde tannines. Voor het extra feestelijke tintje op de feestdagen op Magnum. (gezinsfles)

 Prijs per magnumfles 

 
Naam Corbières Château Vieux Parc ‘Cuvée Pierre Mialhé’
Classificatie AOP Corbières
Soort Wijn Volle rode wijn
Sluiting Kurk
Land Frankrijk
Streek Languedoc, Corbières
Producent Château Vieux Parc, Corbières
Druivenras(sen) syrah (50%), grenache (25%), carignan (25%)
Karakter Dieprode, bijna zwarte kleur. Rijke geur van kruiden, zwart fruit, wat cacao. In de mond een volle, soepele smaak, rijk met veel rood fruit, iets kruiden, heerlijk elegant en doordrinkbaar, goede balans met zachte tannines in de afdronk.
Wijnbereiding De syrah en grenache worden traditioneel vergist op ongeveer 27 graden, de carignan druiven worden via de maceration carbonique methode vergist.  Na de malolactische vergisting, waarbij het scherpe appelzuur wordt omgezet in het zachte melkzuur, wordt de wijn nog enkele maanden op tank bewaard. Dan volgt een lichte filtering en gaat de wijn op fles.
Gegevens producent Château du Vieux Parc dateert van rond 1850, een eeuw later trouwde Guy Panis met de dochter van de eigenaar Pierre Mialhe. Zijn kleinzoon Guillaume Panis, de 6e generatie, kwam in 2005 in het bedrijf, dat momenteel 40 ha wijngaard in de AOP Corbières en 30 ha in de Vin de Pays bezit. De bezitting is gelegen in het dorpje Conilhac-Corbières, waar de natuur ruw en ongerept is. De wijngaarden liggen op zuid, beschermd door het massief van l’Alaric, de oude bodems bevatten kalk, klei en kiezel. In de wijngaard wordt met respect voor de natuur gewerkt, men produceert zowel rode als witte wijnen. Vergist wordt in betonnen cuves, voor de witte wijnen wordt roestvrij staal gebruikt. De wijnen van Ch. du Vieux Parc behoren tot de beste van het gebied, de verhouding prijs/kwaliteit is hier dik in orde.
Duurzaam Gecertificeerd duurzaam
Gebied gegevens Corbières (15.000 ha) is een van de belangrijkste appellaties en de grootste in de Languedoc. Het gebied ligt aan de kust in het zuiden van Frankrijk, globaal tussen de steden Narbonne en Carcassonne. Er worden verrassend mooie wijnen gemaakt, voornamelijk rood (90%), en een beetje rosé en wit. Omdat de bodem zo gevarieerd is, is het gebied onderverdeeld in 11 subregio’s, ‘terroirs’ genoemd. Ook het klimaat is zeer verschillend per gebiedje door de invloed van de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Ook de hoogteverschillen in de streek spelen een rol. De meest aangeplante rode druif hier is de carignan, met daarna syrah, mourvèdre (in de warmste delen), cinsault, grenache en de lokale soorten als picpoul noir en terret.
Serveren bij Perfect bij gebraden/gegrild rood, kalfs, lamsvlees en wild, Iberico, pittige, harde en blauwschimmel kazen, zeer breed inzetbaar.
Serveertemperatuur 15 à 17ºC
Overige Informatie De syrah stokken zijn 5 tot 15 jaar oud, van de grenache 5 tot 30 en van de carignan 20 tot 50 jaar.
Allergenen sulfieten
Producent Website www.chateau-vieuxparc.fr

Extra informatie

Gewicht 3 kg
Afmetingen 30 × 20 × 40 cm