De Lions feestdagen-wijnactie 2022 is afgesloten. Vanaf november 2023 wordt de actie herhaald voor onze goede doelen.

San Vigilio Merlot (prijs per doos/6 flessen)

 39,00

Categorieën: ,

Beschrijving

San Vigilio Merlot: Soepele rode wijn, tonen van zwarte bes en kers, sappig en niet te zwaar. 

Prijs per doos van 6 flessen

Naam

SanVigilio Merlot

Classificatie

IGT delle Venezie

Soort Wijn

Volle rode wijn

Sluiting

Schroefdop

Veganistisch

Geschikt (alleen witte wijnen)

Land

Italië

Streek

Veneto

Producent

Cavit, Trento

Druivenras(sen)

merlot

Karakter

Warme rode kleur. In geur en smaak sappig rood fruit, in de mond zacht met een mooie balans tussen het fruit en een aangename frisheid.

Wijnbereiding

De druiven voor deze wijn komen uit de heuvels van Trentino en Veneto. De druiven worden ontsteeld, dan volgt een vergisting op 28 à 30°C gedurende 14 dagen. Daarna volgt 3 maanden rijping op stalen tanks en 6 tot 8 maanden op middelgrote houten vaten.

Gegevens producent

Cavit (Cantina Viticoltori Trentino) is sinds 1950 een samenwerkingsverband van 11 grote coöperaties met 4.500 leden rondom de stad Trento in Noord-Italië. Doel was en is uitwisseling van kennis en een gebundelde verkoop. Men maakt en verkoopt meer dan de helft van de productie van het wijngebied Trentino, dat 10.000 ha wijngaard omvat. Daarnaast zijn er samenwerkingsverbanden met producenten uit andere gebieden in Noord-Italië, zoals o.a. Veneto, waar men druiven voor de prosecco betrekt. De productieruimten in Trento zijn uiterst modern ingericht, zeer efficiënt en super hygiënisch. Hoofd wijnmaker Anselmo Martini is zeer kundig in het componeren van wijnen met een super prijs-kwaliteitsverhouding, maar ook verantwoordelijk voor de ‘Graal’, al 7 keer met 3 glaasjes bekroond in de Gambero Rosso en in 2010 gekozen tot Sparkling Wine of the Year.

Gebied gegevens

Trentino is een wijngebied in Noord-Italië met de steden Trento en Rovereto als centrum. De wijnbouw vindt voornamelijk plaats aan de oevers van de rivier de Adige die van noord naar zuid het gebied doorstroomt. Wie vanuit Oostenrijk via de Autostrada richting Gardameer rijdt, komt door het gebied. Vanwege de hitte in de zomer zijn veel wijngaarden tot op 750 meter hoogte aangelegd, waar het duidelijk koeler is. Veneto is het wijngebied globaal gelegen tussen de steden Verona en Venetië. Het is een uitgestrekt heuvelgebied, waar de temperatuur hoger is dan in Trentino. In Veneto zijn, naast de bekende prosecco druif hier veel van oorsprong Franse druivenrassen aangeplant.

Serveren bij

Als aperitief of als huiswijn, bij lichte rood- kalfs en lamsvleesgerechten, blank gevogelte, pasta’s, antipasti, groentegerechten, milde tot pittige kazen.

Serveertemperatuur

14 à 16ºC

Overige Informatie

De merlot druif werd begin vorige eeuw uit Frankrijk naar Noord-Italië gehaald.

Allergenen

sulfieten

Producent Website

www.cavit.it

Extra informatie

Gewicht 3 kg
Afmetingen 30 × 20 × 40 cm