De Lions feestdagen-wijnactie 2022 is afgesloten. Vanaf november 2023 wordt de actie herhaald voor onze goede doelen.

San Vigilio Pinot Grigio (prijs per doos/6 flessen)

 39,00

Categorieën: ,

Beschrijving

San Vigilio Pinot Grigio: 

Fruitige witte wijn met tonen van peer en rijp wit fruit. Milde zuren en zachte afdronk. Een echte allemansvriend.

prijs per doos van 6 flessen

 

Naam

SanVigilio Pinot Grigio

Classificatie

IGT Provincia di Pavia

Soort Wijn

Lichte witte wijn

Sluiting

Schroefdop

Veganistisch

Geschikt (alleen witte wijnen)

Land

Italië

Streek

Lombardia

Producent

Cavit, Trento

Druivenras(sen)

pinot grigio (pinot gris)

Karakter

Bleke, strogele kleur en een frisse, fruitige geur. De smaak is droog met veel sap, elegant en zuiver en een tikje notig na. Verfijnd en harmonieus van karakter.

Wijnbereiding

De druiven voor deze wijn komen uit Oltrepo Pavese (Lombardije). Na de oogst (eind aug. begin sept.) worden de druiven ontsteelt en zacht geperst op 10-12ºC. Na de gisting op 18-20ºC rust deze pinot grigio drie maanden op roestvrijstalen tanks.

Gegevens producent

Cavit (Cantina Viticoltori Trentino) is sinds 1950 een samenwerkingsverband van 11 grote coöperaties met 4.500 leden rondom de stad Trento in Noord-Italië. Doel was en is uitwisseling van kennis en een gebundelde verkoop. Men maakt en verkoopt meer dan de helft van de productie van het wijngebied Trentino, dat 10.000 ha wijngaard omvat. Daarnaast zijn er samenwerkingsverbanden met producenten uit andere gebieden in Noord-Italië, zoals o.a. Veneto, waar men druiven voor de prosecco betrekt. De productieruimten in Trento zijn uiterst modern ingericht, zeer efficiënt en super hygiënisch. Hoofd wijnmaker Anselmo Martini is zeer kundig in het componeren van wijnen met een super prijs-kwaliteitsverhouding, maar ook verantwoordelijk voor de ‘Graal’, al 7 keer met 3 glaasjes bekroond in de Gambero Rosso en in 2010 gekozen tot Sparkling Wine of the Year.

Gebied gegevens

Lombardije is een wijngebied in Noord-Italië met de steden Milaan, Bergamo en Brescia als centrum. De wijnbouw vindt voornamelijk plaats in het zuiden in de provincie Pavia (Oltrepo Pavese, zo’n 50 km ten zuiden van Milaan) en in het noorden op de uitlopers van de Alpen (Valcalepio en Valtellina) en aan de oevers van de meren van Iseo en Garda (Franciacorta en Lugana). Vanwege de grote hitte in de zomer in Oltrepo Pavese zijn veel wijngaarden op enkele honderden meters hoogte in de heuvels aangelegd, waar het wat koeler is. De wijngaarden voor deze pinot grigio zijn gelegen op een hoogte van 200 tot 400m boven zeeniveau. De bodem bestaat hoofdzakelijk uit klei dooraderd met kalk.

Serveren bij

Prima als aperitief of huiswijn, bij lichte visgerechten ( niet gerookt ), schaaldieren zoals Hollandse garnalen, salades en groentegerechten.

Serveertemperatuur

10ºC

Overige Informatie

De familie van de pinot druif kent de witte pinot blanc, de rode pinot noir en de ‘grijze’ pinot gris.

Allergenen

sulfieten

Producent Website

www.cavit.it

Extra informatie

Gewicht 3 kg
Afmetingen 30 × 20 × 40 cm